• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Internet of Things biedt zakelijke efficiëntie.

Door apparaten met elkaar te verbinden wordt data waardevoller en ontstaan nieuwe kansen. Wij zorgen ervoor dat u hier maximaal van kunt profiteren.

IOT

Het Internet of Things (IoT) is een netwerk van apparaten. Deze apparaten zijn met elkaar verbonden door middel van sensoren en het internet. Daarbij wordt continu data uitgewisseld. Dat levert veel waardevolle informatie op. Die informatie kan onder andere worden gebruikt voor het verbeteren van bedrijfsprocessen en automatisering.

IoT-oplossingen op maat
Het IoT kan volledig worden afgestemd op uw organisatie. Er verschijnen namelijk steeds meer standaardoplossingen op de markt. Daarnaast ontwikkelen wij op maat gemaakte IoT-oplossingen voor uw specifieke organisatie. Wij kijken graag met u hoe het IoT voordeel kan opleveren voor uw organisatie.

Het IoT in de praktijk
De meerwaarde van het IoT is het makkelijkste uit te leggen aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden.

 

Geautomatiseerde afvalverwerking – Sensoren in afvalcontainers kunnen meten wanneer deze geleegd moeten worden. Hierdoor wordt deze handeling pas uitgevoerd op een moment dat daar behoefte aan is. Het aantal vervoersbewegingen wordt geminimaliseerd. Dit leidt onder andere tot een duurzamer verwerkingsproces.

 

Beveiliging van de bouwplaats – Door machines en gereedschap op de bouwplaats uit te rusten met sensoren kunnen deze doorlopend worden gelokaliseerd. Gestolen items kunnen daardoor altijd worden getraceerd.

 

Optimalisatie van de zorgomgeving – Door medische apparaten te verbinden met het internet kunnen deze op afstand worden uitgelezen. Daardoor heeft men altijd inzicht in de status van de patiënt en de werking van deze systemen. Zorgmedewerkers kunnen hierdoor sneller inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Dit kan een cruciaal verschil maken in patiëntbehandelingen.

 

Efficiënter onderhoud – Sensoren in machines meten continu zaken als functionaliteit en slijtage. Daardoor kan zeer precies worden gemeten wanneer onderhoud noodzakelijk is. Servicebeurten kunnen daardoor veel efficiënter worden ingepland.